Logo Loading

Waar zoek je naar

Informatie voor cliënten

Stichting het Maathuis heeft voor jou verschillende mogelijkheden:

WONEN OP ONZE LOCATIE IN HOGE HEXEL

Op deze locatie is plaats voor 11 cliënten. Belangrijk vinden wij dat jij je hier op je gemak voelt en dat er rust en regelmaat is. Er is voor jou een mooie kamer of in sommige gevallen een appartement. De kamers zijn ruim en ook heb je voldoende privacy. Er wordt op vaste tijden samen wat gedronken en gegeten. Het warme eten wordt samen met de groepsleiding gekookt. De groepsleiding werkt in roosterdienst en ’s nachts is er altijd een slaapdienst aanwezig.

WONEN OP ONZE LOCATIE WIERDENSESTRAAT IN ALMELO

Op deze locatie is er plaats voor 8 cliënten. Hier wonen cliënten in zelfstandige appartementen, met 24-uurs begeleiding. Het is mogelijk om samen te koken en te eten met de groepsleiding. De groepsleiding werkt in roosterdienst en ’s nachts is er altijd een slaapdienst aanwezig.

WONEN OP ONZE LOCATIE CANADAHOF IN ALMELO

Binnen deze locatie heb je je eigen appartement met eigen voordeur waarbij je je eigen huur en gas/water/licht/internetaansluiting betaalt. Er is 24-uurs begeleiding in de directe nabijheid aanwezig. Deze locatie is bedoeld als tussenfase tussen het begeleid en zelfstandig wonen.

DAGBESTEDING BEDRIJVENSTRAAT IN WIERDEN

In Wierden hebben we een prachtige locatie aan de Bedrijvenstraat 2. Hier vindt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.30 uur dagbesteding plaats onder leiding van onze ervaren werkmeesters. Op de dagbesteding zijn veel mogelijkheden om ervaring op te doen met werken en het leren en onderhouden van een goed dagritme. Je kunt op de Netwerkhal bijvoorbeeld doen aan o.a. houtbewerking, lassen, leren koken, productiewerkzaamheden en creatieve activiteiten. Vind je iets anders leuk om te doen of te leren? In overleg is veel mogelijk.

Dagbesteding of re-integratie op kwekerij de Haar in Wierden

In het buitengebied van Wierden ligt kwekerij de Haar. Op deze kwekerij zul je het vooral fijn vinden wanneer je graag buiten bent. Op deze kwekerij wordt kleinfruit verbouwd en worden rododendrons geteeld. Er zijn verschillende werkzaamheden mogelijk. Wanneer je hier komt werken dan overleggen we samen met jou wat jij leuk vindt en wat je graag wilt leren. Op kwekerij de Haar gaan ontspanning en werkervaring opdoen goed samen. De begeleiders zijn vakbekwaam.

Ambulante begeleiding

De begeleiding die nodig is wordt met een ieder persoonlijk afgestemd en beschreven in een plan. De ambulant begeleider komt bij je thuis en helpt je met tal van zaken. Je kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij het leren omgaan met je geld. Ook kunnen we jou begeleiden naar werk en helpen bij invullen het van formulieren. Wij ondersteunen bij het leren zelfstandig wonen. En ook kunnen we helpen bij het aangaan en onderhouden van contacten. Samen met jou blijven wij steeds bespreken waar je hulp bij nodig hebt.

Wachttijden

De wachttijden voor de diverse woonlocaties van Stichting Het Maathuis variëren per locatie. Gemiddeld genomen zijn de wachttijden voor de woonlocaties 3 tot 12 maanden. Voor een actuele stand van de wachttijden en voor nadere informatie hierover kun je contact opnemen met mevrouw Anne-Wil Hoff (orthopedagoog) via telefoonnummer 06 – 31743038 of Gerda Maathuis via telefoonnummer 06- 42 11 00 25 voor overige informatie. U kunt ook mailen naar info@hetmaathuis.nl.
Voor ambulante begeleiding gelden bovenstaande wachttijden meestal niet; er is hierbij een maximale wachttijd van 3 maanden.

Aanmelden voor Stichting het Maathuis?

Aanmeldingsformulier Stichting Het Maathuis.

Hierboven staat een link om het aanmeldingsformulier te downloaden. Wanneer je deze volledig hebt ingevuld kun je deze versturen naar onderstaand postadres. Het is ook mogelijk om een gescand bestand te uploaden.

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. contact op.

Stichting Het Maathuis
Postbus 9
7640 AA Wierden

Een gescand bestand van het formulier kunt u hieronder uploaden.

Wij ondersteunen bij: