Informatie voor cliënten

Stichting het Maathuis heeft voor jou verschillende mogelijkheden:

Wonen op onze locatie “Green Valley “in Hoge Hexel.

Op deze locatie is plaats voor in totaal 11 cliënten. Belangrijk vinden wij dat jij je hier op je gemak voelt en er rust en regelmaat is. Er is voor jou een mooie kamer of in sommige gevallen een kamer appartement. De kamers zijn ruim en ook heb je voldoende privacy. Er wordt op vaste tijden samen wat gedronken en gegeten. Het warme eten wordt samen met de groepsleiding gekookt. De groepsleiding werkt in rooster dienst en ’s nachts is er altijd een slaap dienst aanwezig.

Wonen op onze “Locatie Wierdensestraat” in Almelo.

Op deze locatie is er plaats voor 8 cliënten. Hier wonen de cliënten in zelfstandige appartementen, met 24 uur voorziening. Er is de mogelijkheid samen te koken / eten met de groepsleiding. De groepsleiding werkt in rooster dienst en ’s nachts is er altijd een slaapdienst aanwezig.

Dagbesteding of re-integratie op “kwekerij de Haar” in Wierden.

In het buitengebied van Wierden ligt kwekerij de Haar. Op deze kwekerij zul je het vooral fijn vinden wanneer je graag buiten bent. Op deze kwekerij wordt klein fruit verbouwd en rododendrons geteeld. Er zijn verschillende werkzaamheden mogelijk. Wanneer je hier komt werken dan overleggen we samen met jou wat jij leuk vindt en wat je graag wilt leren. Op kwekerij de Haar gaan ontspanning en werkervaring opdoen goed samen. De begeleiders zijn vakbekwaam.

Ambulante begeleiding (in een woning) van Stichting het Maathuis.

Stichting het Maathuis heeft de beschikking over een aantal woningen met name in en rond Enschede. Het is mogelijk om hier  begeleid zelfstandig te wonen. Je krijgt dan begeleiding van onze ambulante medewerkers.De begeleiding die je nodig hebt wordt met een ieder persoonlijk afgestemd en beschreven in een persoonlijk plan. De ambulant begeleider komt bij je thuis en helpt je met tal van zaken. Je kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij het leren omgaan met je geld, het begeleiden naar werk, hulp bij invullen van formulieren, het leren wonen op jezelf of het leren aangaan en onderhouden van contacten. Samen met jou blijven wij steeds bespreken hoe jij het best geholpen wordt binnen jouw mogelijkheden en waar je hulp bij nodig hebt. Wanneer jezelf een woning tot je beschikking hebt is het vanzelfsprekend ook mogelijk ambulante begeleiding te ontvangen van onze medewerkers.

Dagbesteding of re-integratie in de netwerkhal in Almelo.

In Almelo staat de netwerkhal, hier vindt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 15.30 uur dagbesteding plaats onder leiding van onze ervaren werkmeesters. Op de dagbesteding zijn veel mogelijkheden om ervaring op te doen met werken en het leren en onderhouden van een goed dagritme. Houtbewerking, lassen, leren koken, sieraden maken, veel is in overleg mogelijk.

Wachttijden

De wachttijden voor de diverse woonlocaties van Stichting Het Maathuis variëren per locatie. Gemiddeld genomen zijn de wachttijden voor de woonlocaties 3 tot 12 maanden. Voor een actuele stand van de wachttijden en voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met mevrouw Wencke Zwijnenberg (orthopedagoog) via telefoonnummer 06 – 46 32 33 50 of via gedragsdeskundige@hetmaathuis.nl
Voor ambulante begeleiding gelden bovenstaande wachttijden niet. Indien de benodigde indicatie afgegeven is kan ambulante begeleiding na aanmelding op korte termijn gestart worden.

Aanmelden voor Stichting het Maathuis?

pdf-icon Aanmeldingsformulier Stichting Het Maathuis.

Download hierboven het aanmeldingsformulier. Deze dient u  volledig in te vullen en op te sturen naar onderstaand adres.

Nadat wij uw aanmelding hebben ontvangen nemen wij z.s.m. contact met u op.

Stichting het Maathuis
Postbus 9
7640 AA Wierden

Een ingescand bestand van het formulier kunt u hieronder uploaden.

 

Het Maathuis - Postbus 9 - 7640 AA Wierden - Tel: 06 - 5555 3986 - E-mail: info@hetmaathuis.nl